Uppdaterad
2003-04-08
09:24

Stojan Magazine

Herrejävvlar vilka nyheter!

 

 

 

2003-04-06

 

Vinst i första matchen i division 3!

 

Mot alla odds lyckades Stojan BK efter en riktig målfest vinna sin första seriematch i division 3.

1X2 Herrejävvlar stadium var bara drygt halvfyllt, det är alltid lite trögt i början av säsongen, men de som inte gick dit ångrar sig nog gruvligt i efterhand.

Efter att ha legat under med 0-2 mot McGyver lyckades Stojan efter en fantastiskt spännande match vinna med 5-4! En riktig målfest med andra ord.

Publiken lyckades faktiskt få det att låta som om det vore nästan fullsatt, jublet visste inga gränser när Valdir de Lira Tavares gjorde hattrick och säkrade segern för Stojan.

- Vi har visat de andra lagen att vi inte bara är en slagpåse utan att vi faktiskt kan vinna en match även i division 3, säjer manager Andreas Boozon. Det betyder mycket för självförtroendet.

 

 

 

 

2003-03-16

 

Stojan klara för division 3!!!

 

Efter en tät match vann Stojan BK säsongens sista seriematch mot 1904 Göteborg och är därmed klara för direktuppflyttning till division 3!

- Helt otroligt! säger manager Andreas Boozon. Vi hade väl tänkt ligga kvar i fyran en säsong till i alla fall, men nu när det gällde 1904 Göteborg eller oss var det bara att kämpa på. Nu får vi se hur det går.

Enligt vanligtvis tillförlitliga källor hamnar laget i serie III.37, en relativt svår serie. Målet blir att undvika direktnedflyttning för att på så sätt lyckas kvala sig kvar.

 

 

 

 

2003-02-09

 

Stojan regerar sin serie

 

Stojan BK går från klarhet till klarhet. Efter att ha vunnit alla matcher denna säsong utom en oavgjord ligger man otroligt bra till.

Om säsongen vore slut nu skulle Stojan direktuppflyttas till division 3. Dessutom är nästa veckas match i princip vunnen på förhand.

- Ja, Bergs ligger sist och vi ser dem inte som något större hot, säger manager Andreas Boozon. Just nu är det fantastiskt roligt, i synnerhet som Ola Tellstrand, klubbens egna produkt idag spelade bättre än någon i laget någonsin gjort.

 

 

 

 

2003-01-14

 

Stojan ett steg närmare division 3

 

Efter dagens match är läget ännu bättre för Stojan BK. Detta sedan man vunnit sin match och tvåan och trean i tabellen spelat oavgjort.

Just nu ligger Stojan tre poäng före tvåan och värsta konkurrenten 1904 Göteborg. Dessutom ligger man på direktuppflyttningplats till division 3 just nu.

- Det känns otroligt spännande, säger manager Andreas Boozon. Vi ska inte ta ut något i förskott, men läget ser ju riktigt bra ut.

 

 

 

 

2003-01-14

 

Stojan i topp

 

Stojan BK leder just nu sin serie i division IV och har ett bra, formstarkt lag.

- Jag tror vi har stor chans på vinst i år, inte minst med tanke på att den sista matchen blir mot Göteborg på vår hemmaplan, säger klubbens manager Andreas Boozon.

 

 

 

 

2003-01-13

 

Tidningsstrejken löst

 

Äntligen är tidningsstrejken avblåst och saker och ting återgår till det normala.

Efter att tidningsfacket fått igenom sitt krav på semester under samtliga fotbolls-VM samt kvalificerad övertid under Tipslördag kunde tidningen Stojan Magazine åter gå i tryck och kommer nu att komma ut någorlunda regelbundet.

 

 

 

 

2002-08-05

 

Tidningsstrejk!

 

En strejk har brutit ut på Stojan Magazine. Vi fruktar därför att tidningen inte kommer att ges ut på ett tag.

Endast ett fåtal tappra medarbetare som förskansat sig i tryckeriet fortsätter envetet att ge ut tidningen, men ingen vet hur länge de får hålla på innan de

 

 

 

 

2002-08-04

 

Stojan BK kvalar till division 3!

 

Redan andra säsongen i division 4 får Stojan BK chansen att kvala upp till division 3! Efter att i seriefinalen ha slagit serieledande FC Frölunda med 3-2 på ett fullsatt 1X2 Herrejävvlar stadium vann Stojan serien.

Med tanke på den sempiga början på säsongen var det väl ingen som trodde att Stojan BK skulle ha en chans i toppstriden. Att stanna kvar i serien kändes som en mer rimlig målsättning.

Alla farhågor kom dock på skam. Tack vare glimrande coachning, strategiska spelarköp, en långsiktig och hållbar träningsplan, en bra tränare samt en stabil ungdomsverksamhet lyckades Stojan BK vända nederlag till seger efter seger.

Inför seriefinalen köptes en fenomenal offensiv ytter in för att förstärka anfallet. Detta gav resultat och Stojan kunde uppvisa ett anfall på vänsterkanten som hade platsat hur högt upp i seriesystemet som helst.

Jublet visste inga gränser då först den nye yttern Michael Henriksson, därefter toppanfallaren Andreas Elmell och slutligen mittfältaren Stefan Rahmblom gjorde varsitt klockrent mål i rena uppvisningsklassen inför 30 000 åskådare på ett soligt 1X2 Herrejävvlar stadium.

Folkfest är att ta i i underkant för att beskriva de scener som utspelade sig på och runt arenan efter matchen. Publiken gjorde vågen runt läktarna varv efter varv, folk badade i fontänen utanför stadion, man sjöng och dansade, festen pågår fortfarande och lär väl inte sluta förrän långt frampå småtimmarna.

Bortalagets fans såg besvikna ut, men en tröst för förlorande FC Frölunda var att deras Niklas Cronskär i alla fall utsågs till matchens lirare.

Mitt i vimlet lyckades vi få tag på Stojan BKs manager Andreas Boozon för en kort kommentar:

- Helt otroligt! Det trodde vi aldrig i början av säsongen. Nu får vi se hur det går i kvalet, lottningen är inte klar än, men vi får se vad grabbarna orkar nästa vecka. Vi har laddat ganska mycket inför dagens match, så det kan bli svårt att tända till på nytt nästa söndag, men vi får se hur det går. Grabbarna verkar vara helt ostoppbara, säger han innan han bärs iväg av spelarna mot den väntande fontänen...

 

 

 

 

2002-05-26

 

Äntligen lossande det för Stojan BK

 

Efter två oavgjorda och en förlust såg säsongen mörkbrun ut för Stojan BK. Efter storspel i söndagens hemmamatch mot Bergs IK visade man var skåpet ska stå.

Innan söndagens match låg Stojan BK på en sjundeplats i tabellen med ynka två poäng. Efter att ha krossat serieledande Bergs IK med förtroendeingivande 4-0 ligger laget nu på fjärde plats, vilket känns som ett steg i rätt riktning.

- Vi är fortfarande inte nöjda, säger manager Andreas Boozon. Vi ska vara med och slåss om förstaplatsen, målet är att hamna sämst tvåa i år.

Striden har börjat....

 

 

 

 

2002-05-19

 

Juniorverksamheten blomstrar i Stojan BK

 

Juniorverksamheten är just nu fantastiskt lukrativ för Stojan BK. På två veckor har man lyckats producera två a-lagsspelare.

Förra veckan sålde Stojan BK en målvakt som kom direkt från juniorverksamheten för drygt tre miljoner kronor. Den här veckan spelade Kaj Silvermo, som så sent som förra veckan spelade i juniorlaget, sin första match i a-laget. Han gjorde mycket bra ifrån sig som offensiv vänsterytter och kommer att få fortsätta spela med Stojans a-lag..

 

 

 

 

2002-05-12

 

Trög säsongsstart för Stojan BK

 

Stojan BK har haft det lite trögt i början av säsong 16. Efter två oavgjorda matcher ligger man på sjätte plats i  tabellen. Däremot har man i alla fall hittills tagit sig till cupens tredje omgång.

Det verkar inte riktigt som att Stojan BK ännu kommit igång. Statistiken talade för Stojan, men hittills i år har det bara blivit två oavgjorda matcher vilket resulterat i att Stojan nu ligger på en sjätteplats i tabellen. Vi hoppas på bättring snarast möjligt

I cupen går det däremot bra. Laget har tagit sig till tredje omgången och verkar där möta ett lag som inte borde vara omöjligt att slå. Vi rapporterar från cupen på onsdag.

 

 

 

 

2002-04-17

 

Stojan BK vann guld i Intentia Champion Sleague

 

I en relativt tät match vann Stojan BK över HipHop i finalen i Intentia Champion Sleague. Samtidigt krossade Simpson Utd motståndarna AlBundy i kampen om bronset.

"Stooojan BK! Stooojan BK! Stooojan BK!"

Jublet ville aldrig ta slut på 1X2 Herrejävvlar stadium efter finalen i Intentia Champion Sleague.

Det var aldrig någon egentlig fara för guldet, efter sjuttonde minuten gjorde Stojan BK mål för att sedan leda hela matchen. HipHop lyckades hela tiden reducera men aldrig kvittera, trots att de försökte få hemmalaget ur balans genom ständiga tröjdragningar och de påhopp som blivit lite av HipHops signum.

En av HipHops busar fick rött kort efter att helt oprovocerat sparkat ner Jeffery Storie som dock kunde spela vidare.Med fem minuter kvar skallade en HipHop-spelare ner Magnus Teller som beräknas vara borta i flera veckor, kanske till och med in i början på nästa säsong.

Men trots dessa tråkiga incidenter fanns det inget som kunda stoppa vare sig hemmalaget eller hemmapubliken. När domaren blåste slutsignal stod det 4-2 till Stojan, guldet var säkrat, och har inte publiken gått hem så står de fortfarande kvar och sjunger på 1X2 Herrejävvlar stadium...

 

 

 

 

2002-04-17

 

Final ikväll i Intentia Champion Sleague

 

Ikväll onsdag är det final i Intentia Champion Sleague på 1X2 Herrejävvlar Stadium. Stojan BK möter HipHop i en rafflande kamp om guldet, och Simpson Utd möter AlBundy för att slåss om bronsplatsen.

Allt är upplagt för storspel ikväll på båda arenorna och spänningen är olidlig. Vem ska vinna det första guldet i Intentia Champion Sleagues historia?

Ikväll får vi svar. Stojan Magazine rapporterar från den spännande finalen.

 

 

 

 

2002-04-15

 

Stojan BK slutade tvåa i division 4

 

Första säsongen i division 4 blev stor succé för Stojan BK. Laget slutade på en andra plats efter bara fyra förluster på hela säsongen.

- Jag är mycket nöjd med lagets insats, vi hade som mål att stanna kvar, helst utan kval, och det målet har vi uppfyllt med råge, säger en nöjd manager.

Andreas fortsätter:

- Ett strategiskt tränarbyte mitt i säsongen och några spelarköp i rätt tid bäddade för den fina placeringen.

Och målsättningen inför nästa säsong?

- Ja, nu ska vi vinna! säger Andreas Boozon och ler brett.

 

 

 

 

2002-04-05

 

Stojan BK slog major League-laget Mean Losers FC

 

Stojan BK stod för en fantastisk prestation i onsdags då man slog Mean Losers FC, ett lag från amerikanska Major League, med 1-0.

Eftersom Stojan direktkvalificerat sig till semifinal i Intentia Champion Sleague hade under kvalveckan man möjligheten att bjuda in Major League-laget Mean Losers FC till 1X2 Herrejävvlar stadium på en vänskapsmatch.

Alla trodde väl mest att det skulle bli kul att få stryk av ett så bra lag, och över tre och ett halvt tusen personer hade kommit för att se på matchen.

Det visade sig dock snart att det amerikanska lagets defensiva taktik inte höll mot Stojans fantastiska spelupplägg och anfall.

Hemmalaget lyckades pressa sig till chans efter chans, så man hade lätt kunnat få minst ett par mål till om man haft turen på sin sida.

Stojans amerikanske spelare Ren Pitt, som dagen till ära fick spela hela matchen, var i fullkomlig extas:

- Det är stort att få slå ett lag från Major League, säger han.

Obekräftade rykten gör också gällande att Ren Pitts bror, filmstjärnan Brad Pitt, i hemlighet fanns med bland publiken på 1X2 Herrejävvlar stadium.

- Jag har inga kommentarer om det, säger Ren Pitt.

 

 

 

 

2002-03-31

 

Stojan BK dominerade på bortaplan

 

Färjestad BK - Stojan BK 0 - 6! Efter en förkrossande seger på bortaplan är Stojan BK definitivt klara för fyran även nästa säsong.

Läget var lite spänt inför söndagens bortamatch mot Färjestad BK. Om Stojan vann skulle fortsatt spel i fyran vara säkrat. Och som dom vann!

Stojan BK dominerade fullständigt. Trots att båda lagen hade ungefär lika mycket boll lyckades Stojan göra något av sina chanser. Färjestad agerade håglöst och nervöst och lyckades inte åstadkomma något ordentligt på hela matchen.

Detta innebär att Stojan slipper kvala för att hålla sig kvar, och satsar nu på att hamna på en andraplats i tabellen. Förstaplatsens Rovaniemi Rockers är nog svår att rå på.

 

 

 

 

2002-03-26

 

Stojan BK i princip klara för fyran nästa säsong

 

Efter vinst mot tabelljumbon Grytan IK i söndags är Stojan BK i princip klart för fyran även nästa säsong.

- Det skiljer åtta poäng mellan oss och Bergs IK nedanför kvalstrecket, säger Stojans manager Andreas Boozon. De kan maximalt ta nio poäng, men möter Rovaniemi Rockers hemma om två veckor så risken för detta torde vara minimal.

Det räcker alltså med att Bergs IK förlorar en poäng eller att Stojan BK tar minst en poäng på de tre återstående matcherna för att fyran ska vara säkrad för nästa säsong.

 

 

 

 

2002-03-25

 

Ny superjunior direkt in i a-laget!

 

17-åriga Ola Tellstrand har kallats underbarn ända sedan han spelade i Stojans miniorlag, och detta bekräftas nu sedan han plockats upp i seniorlaget. Han värderas till över fem miljoner(!) på marknaden, och går direkt in i a-laget.

- Jag har sällan sett en sådan talang, hans förmåga att dribbla genom ett helt lag är fantastisk, säger en lyrisk tränare. Om han inte blir skadad tror jag han komma att spela i juniorlandslaget om ett par säsonger.

- Vi vill plocka upp honom så tidigt som möjligt till a-laget för att ge honom rutin, säger en lycklig Andreas Boozon.

- Det är fantastiskt roligt att få chansen att spela med de stora grabbarna, tycker Ola Tellstrand som får spela i Intentia Champion Sleague-matchen nu på onsdag.

 

 

 

 

2002-03-18

 

Förlust mot serieledarna

 

Trots inköpet av Andreas Elmell inför matchen förlorade Stojan BK mot serieledarna Rovaniemi Rockers.

- Det är bara att erkänna att de var bättre än vi. Trots att vi peppat hela veckan och poängterat för laget hur viktigt det var att vinna så rådde vi inte på dem, säger en märkbart besviken tränare.

- Vi ligger ju dock bra till i tabellen fortfarande och risken att vi ska få kvala ner till femman ser jag som väldigt liten, säger Stojans manager Andreas Boozon.

 

 

 

 

2002-03-16

 

Stojan BK värvar forward

 

Andreas Elmell är Stojan BKs ojämförligt dyraste köp hittills.

Med en transfersumma på 4,6 miljoner är Andreas Elmell fyra gånger så dyr som tidigare inköp till Stojan BK.

- Vi satsar hårt på söndagens match, och även i fortsätningen måste vi satsa mer offensivt, både på planen och i vår inköpsstrategi, så det här ligger helt rätt nu när vi har en rejäl slant på banken från tidigare spelarförsäljningar, säger manager Andeas Boozon.

 

 

 

 

2002-03-10

 

Stojan BK upp på andraplats

 

Efter seger i söndags ligger Stojan BK på en andraplats i tabellen.

- Fantastiskt spännande, säger managern Andreas Boozon. Om vi bara lyckas slå Rovaniemi Rockers med tre mål, vilket jag tror vi kan göra på hemmaplan, har vi faktiskt chans att gå upp på första plats.

Hur som helst så har Stojan BK visat att de kommit upp i fyran för att stanna. Eller fortsätta uppåt...

 

 

 

 

2002-03-08

 

Tränarbyte mitt i säsongen

 

Stojan BK byter lite sensationellt tränare mitt i säsongen. Stefan Zetterlius ersätts av den mycket duktige och rutinerade tränaren Peter Henriksson.

- Vi är mycket nöjda, säger klubbens manager Andreas Boozon. Peter är en extremt duktig tränare och vi har haft mycket givande förhandlingar.

Övergångssumman för Peter lär vara två miljoner.

- Inga kommentarer, men vi fick honom till ett mycket bra pris, säger Boozon. Peter vill gärna träna Stojan som han ser som ett lag med stor potential.

Peter själv är också väldigt nöjd:

- Fantastiskt roligt att ha fått det här förtroendet och jag ska göra mitt bästa för Stojan BK.

Alla verkar lyriska över den nye tränaren. Vi pratade med mittfältsveteranen Björn Svensson:

- Fantastiskt duktig tränare, redan första veckan känner vi hur laget lyft sej och presterat ännu bättre. Min mittfältskollega Sten Bokmo till exempel har varit på gång länge men har blommat ut ordentligt senaste veckan.

 

 

 

 

2002-02-28

 

Stojan BK köper Ren Pitt

 

Stojan BK har köpt in den amerikanske spelaren Ren Pitt för en och en halv miljon.

- Ett bra beslut av ledningen, tycker tränaren Stefan Zetterlius. Han kommer att fungera som ett föredöme för de andra spelarna vad gäller hygien.

Ren är bror till skådespelaren Brad Pitt, och har flyttat från Californien till Sverige med sin fru. Paret räknar inte med att få några barn. Ren Pitt är nämligen helt steril...

 

 

 

 

2002-02-27

 

Förlust i Intentia Champion Sleague

 

Efter en mycket jämn match förlorade Stojan BK mot division 5-laget Sauron Athlietics.

Första matchen i träningsserien Intentia Champion Sleague slutade med vinst, men i gårdagens match förlorade Stojan mot Sauron Athletics.

Stojan ligger nu på andra plats i tabellen..

 

 

 

 

2002-02-27

 

Stojan spelade lika mot tabellfemman

 

Det blev en mycket jämn match, denna viktiga bortamatch mot Bergs IK som ligger en plats under Stojan BK i tabellen.

Matchen var jämn rakt igenom, med relativt många chanser. Trots detta blev det inte mer än 2-2.

- Vi tar dom nästa vecka, säger tränaren Stefan Zetterlius. Då har vi hemmaplan och borde vinna.

Vinner Stojan har man chans att gå upp på åtminstone en tredjeplats i tabellen.

 

 

 

 

2002-02-17

 

Stojan vann viktig match

 

Stojan BK ligger kvar på fjärde plats, med bara en(!) poängs skillnad till tabellettan, efter söndagens match mot Haralds Hjältar. Det var dock nära att sluta i förlust.

Trots att vädret hade kunnat vara bättre var det ändå i princip fullsatt på 1X2 Herrejävvlar stadium vid söndagens match mot Haralds Hjältar, en strategiskt viktig match för att hänga kvar i toppen av tabellen.

Stojan spelade otroligt nonchalant i första halvlek och släppte in två mål på matchens första tio minuter. Resten av halvleken blev mållös.

Tränaren Stefan Zetterlius såg mer och mer ilsken ut, och från väl initierade källor fick vi höra att det osade ganska hett inne i omklädningsrummet i pausen.

Andra halvlek var det som ett helt annat Stojan kommit ut på plan. Man spelade rutinerat och skärpt och lyckades klämma in inte mindre än fyra mål.

Tack vare detta ligger Stojan nu bara en poäng ifrån ettan. Stojan ligger på fjärde plats med 12 poäng, ettan, tvåan och trean har 13 poäng.

Nästa vecka och veckan därpå möter Stojan laget som ligger femma i tabellen, så det är två mycket viktiga matcher.

 

 

 

 

2002-02-17

 

Boozon kandiderar till landslagscoach

 

Stojan BKs manager, Andreas Boozon, kandiderar till landslagscoach.

- Valberedningen frågade om jag kunde tänka mig att ställa upp och givetvis svarade jag ja, säger Andreas. Det är en stor ära att bli tillfrågad och oavsett vem som vinner kampanjen är jag övertygad om att Sverige har goda chanser att vinna och det är ju det viktigaste.

 

 

 

 

2002-02-17

 

Stojans ekonomi stabil

 

Efter ett par spelarförsäljningar, mest av färska juniorer, ligger Stojan BK så bra till att de kommer att anställa en ekonom.

Med över fem miljoner i kassan efter helgens ekomoniska genomgång och hemmaplan den här veckan pågår nu förhandlingar med ett antal intressenter. Mer information kommer.

 

 

 

 

2002-02-11

 

Nära seger mot tabellettan

 

Redan efter 8 minuter tog Stojan ledningen med 0-1 mot tabellettan Rovaniemi Rockers på bortaplan. Sensationen var på väg, men dessvärre lyckades hemmalaget vända matchen och vann med 2-1.

Med Niklas Stjärnblad tillbaks i målet efter sitt nästan mirakulösa tillfrisknande gav Stojan serieledarna en rejäl match, trots att man spelade på bortaplan.

I 55 minuten var Jeffrey Storie nära att kvittera, men tyvärr blev det poänglöst för Stojan, som därmed halkar ner till en fjärdeplats i tabellen. Dock är det ganska tätt i toppen och Stojan har en relativt betryggande poängskillnad till tabellfemman Bergs IK. 

 

 

 

 

2002-02-04

 

Målvaktslös seger för Stojan

 

Stojan lyckades passera Red Devils FF i tabellen och ligger nu trea. Detta tack vare seger mot Grytan IK trots att reservmålvakten Runar Killstrand var tvungen att lämna planen efter 65 minuters spel.

Vädret hade kunnat vara bättre. Bara 10'000 personer hade kommit till 1X2 Herrejävvlar Stadium i söndags. Trots detta storspelade grabbarna i Stojan BK och hade chans på chans att göra mål. Slutresultatet 3-0 kändes helt rättvist, trots dramatiken i Stojans mål.

Efter 65 minuters spel vid ställningen 1-0 fick Stojans reservmålvakt Runar Killstrand en rejäl smäll på knät och fick bäras av planen. Detta lämnade hemmalaget helt utan målvakt eftersom ordinarie målvakten Nilkas Stjärnblad sedan tidigare dras med en skada.

Efter en kortare överläggning valde man att sätta in Linus Lindflod, som nyss plockats upp från juniorverksamheten. Linus är egentligen forward och ligger dessutom i förhandlingar om att byta klubb, men fick nu alltså hoppa in som Stojans målvakt de sista 25 minuterna.

Detta klarade han galant, mycket på grund av att Stojan-spelarna flyttade upp spelet och lyckades peta in ytterligare två mål. 

 

 

 

 

2002-01-28

 

Hemmaplan gav vinst

 

Stojan vann söndagens match mot Färjestad BK trots att experterna bedömt det som en förmodad förlust. Mark Hedtorp blev matchhjälte efter att ha drämt in segermålet med en kvart kvar av matchen.

Mot alla odds slog Stojan BK tabelltvåan Färjestad BK. Mark Hedtorps andra mål i karriären kunde inte ha kommit lämpligare. Med bara en kvart kvar stänkte han in ett fantastiskt vacker långskott i krysset, helt otagbart för Färjestads annars så säkra målvakt.

Men det var inte de individuella prestationerna som gjorde att hemmalaget vann. Stojan BK spelade verkligen som ett sammansvetsat lag och det var det som räddade dem i matchen mot serietvåan, trots att stjärnmålvakten Stjärnblad fortfarande sitter skadad på bänken.

3-2 blev slutresultatet efter en mycket jämn match. Tack vare vinsten ligger Stojan kvar på en fjärdeplats med möjlighet att rycka ifrån övriga lag i nästa veckas hemmamatch mot tabellsexan Grytan IK.

 

 

 

 

2002-01-26

 

Stojan BK åker på träning i England

 

Nästa vecka blir spännande för Stojan BK. Ledningen har ordnat ett träningsläger i England måndag till fredag. Dessutom kommer Stojan BK att spela en vänskapsmatch mot Arsenals ungdomslag, Arsenal boys!

- Mycket av detta är vår nye tränare Stefan Zetterlius förtjänst, säger klubbens manager Andreas Boozon. Han har kontakter med en del utländska klubbar och lyckades fixa en vänskapsmatch med Arsenals ungdomslag. När det stod klart för oss att det var okej med matchen såg vi till att förlägga hela veckans träning i England. Grabbarna kan behöva lite peppning efter två raka förluster.

Dessutom har man anställt ett antal engelska läkare som ska se över den skadedrabbade truppen, såväl Niklas Stjärnblad och Paul H. Nilsson som nyförvärvet Göran Silfwering.

 

 

 

 

2002-01-25

 

Stojan utslagna ur cupen och Stjärnblad skadad

 

Trots bra spel av Stojan räckte det inte ända fram, utan laget åkte ut i cupens tredje omgång.

Det var strålande sol och fullsatt på 1X2 Herrejävvlar stadium. Förväntningarna var stora på hemmalaget som för första gången skulle spela i cupens tredje omgång.

Tyvärr räckte det inte ända fram, utan efter redan elva minuter gjorde gästerna sitt första mål av tre. Stojan lyckades inte få in ett enda.

- Visst var det tråkigt att vi åkte ur cupen, det är alltiud tråkigt att förlora. Å andra sidan kom vi längre i cupen i år än någonsin tidigare, så jag tycker det har gått ganska bra, säger tränaren Stefan Zetterlius.

Förlusten var dock inte det värsta, utan nu är även seriespelet i fara sedan Niklas Stjärnblad, inte helt återställd från smällen i söndags, åkte på en rejäl smäll och fick bäras av planen. Läkarna räknar med att han kommer att vara borta upp emot en månad.

Tränare Zetterlius verkar vara bekymrad över Niklas bortavaro:

- Det kommer i ett taktiskt felaktigt läge. Det är alltid bra för laget att lyckas bra i början av säsongen för att inte tappa modet, speciellt när man är ny i fyran. Runar är bra, men Niklas är vår förstemålvakt och jag hoppas han är tillbaks så fort som möjligt.

 

 

 

 

2002-01-21

 

Förlust i andra seriematchen

 

Trots en tapper insats förlorade Stojan BK sin första bortamatch i division 4. Dessutom blev Niklas Stjärnblad lindrigt skadad.

Redan efter 21 minuter fick Niklas Stjärnblad en smäll på smalbenet som resulterade i en svullnad som var så illa att man beslöt att plocka in Runar Killstrand i målet istället.

Stojan spelade mycket bra i första halvlek och ledde med både 0-1 och 1-2. Trots att Red Devils ledde i halvtid lyckades Stojan kvittera till 3-3 och hålla detta tills det var mindre än tio minuter kvar. Sedan gjorde motståndarna två snabba mål, det ena med mindre än två minuter kvar av matchen.

Red Devils FF vann med 5-3, men det hade lika gärna kunnat vara tvärtom.

Efter matchen visade det sig att Niklas Stjärnblads skada inte var så allvarlig, och Niklas räknar med att kunna vara tillbaks redan till cupmatchen på onsdag.

 

 

 

 

2002-01-14

 

Dyrköpt seger för Stojan i seriestarten

 

Trots seger med 0-2 i seriepremiären var stämningen dyster i omklädningsrummet efter matchen. En av Stojans bästa forwards, Paul H. Nilsson, har brutit fotleden och frågan är om denne meriterade 31-åring klarar av att komma tillbaks.

Bara tre minuter in på seriepremiären bröt jublet löst på hemmastadion 1X2 Herrejävvlar stadium när Paul H. Nillson kom loss på vänsterkanten och dundrade in 1-0.

Tjugo minuter senare var den dags igen. Paul fick en smörpass av Kent Rodling och klippte in 2-0. Jublet visste inga gränser.

Paul H. Nilsson, vinnare av skytteligan förra säsongen, var redan matchhjälte och dessutom på väg mot ett hattrick.

En bit in på andra halvlek var det slut på det roliga. Det blev alldeles tyst på läktarna när Paul i en tuff situation framför motståndarnas mål föll och fick deras målvakt över sig. Han fick bäras av planen på bår och det konstaterades snabbt att det rörde sig om ett komplicerat brott på fotleden.

Stojans läkare, Dr. Drake Ramoray, tror att Paul blir borta "minst två månader, förmodligen betydligt längre".

Klubbens ägare, Andreas Boozon, är bekymrad.

- Paul och Dussas är våra bästa forwards. Anders Erstedt platsar inte riktigt som ordinarie i a-laget och Jeffrey har inte riktigt kommit in ordentligt än. Vi får kanske titta oss om på marknaden efter en forward som kan ta Pauls plats tills och om han kommer tillbaks.

Paul H. Nilsson var under söndagen inte anträffbar för kommentarer. 

 

 

 

 

2002-01-10

 

Stojan vidare till omgång 2 i cupen

 

Stojan besegrade relativt lätt division 5-laget Grymlins i cupens första omgång.

- Det gick som planerat, säger tränare Zetterlius. Det enda mål dom fick berodde på slarv från vår sida.

I omgång två väntar division 4-laget Bangladesh FC.

- Vi kommer att ha personer på plats vid deras säsongsstart nu på söndag som ska spana in taktiken så vi vet hur vi ska spela, avslöjar Zetterlius.

Nästa vecka spelad cupmatchen på Stojans hemmaplan, 1X2 Herrejävvlar stadium.

Även söndagens seriestart är hemmamatch för Stojan BK, då mot nyuppflyttade IFK Vågbacken.

 

 

 

 

2002-01-09

 

Cupen drar igång igen

 

I första omgången av cupen möter Stojan BK division 5-laget Grymlins.

- Jag är inte orolig, säger Stojans nye tränare Stefan Zetterlius. Vi har kollat in dom sedan vi fick lottningen och de verkar inte utgöra något hot. Förmodligen kommer jag att spara några av A-lagsspelarna till seriepremiären på söndag. Vi har ett såpass starkt B-lag att de lätt ska kunna spöa alla uppställningar Grymlings kan tänkas komma med.

Matchen spelas ikväll onsdag klockan 19.00 på Grymlings stadium Gropahålet.

 

 

 

 

2002-01-04

 

Stefan Zetterlius ny tränare

 

I och med uppflyttningen till division fyra tar Stefan Zetterlius över som tränare i Stojan BK efter Lars Graning.

Stefan Zetterlius, 48. En viljestark och kompetent tränare som ska bana väg för Stojan BK i division fyra.

- Stefan är en mycket stark tränare och van vid pressen i de högre divisionerna. Framför allt är han en otrolig ledargestalt, vilket behövs för att hålla samman truppen nu när vi har en hel säsong där vi möter duktiga lag varje vecka, säger Andreas Boozon, manager för Stojan BK.

Lars Graning, som bara jobbat halvtid som tränare, kommer nu att ägna mer tid åt sin affär, där han säljer sport- och fritidskläder.

- Det känns lite vemodigt att sluta som tränare för Stojan BK, men samtidigt skönt att lämna över till Stefan som har bättre förmåga att sätta press på spelarna nu när det verkligen gäller, säger avgående tränaren Lars Graning.

Han tillägger med glimten i ögat:

- Dessutom har jag fått kontrakt på att leverera Stojan BKs matchställ, träningsoveraller, skor, halsdukar, kepsar och hela baletten, så jag har nog att göra...

 

 

 

 

2002-01-04

 

Stojan BK upp i division 4!

 

Så var det då äntligen dags! Efter en hel säsong med enbart vinster och bara två(!) mål insläppta, lämnar Stojan BK division 5 för uppflyttning till serie IV.220.

- Helt otrolig känsla, man tror knappt det är sant! säger en av spelarna vi pratar med.

- VI har ju harvat på länge i femman och nu var det faktiskt dags, säger klubbens ägare Andreas Boozon. Vi verkar dessutom ha hamnat i en serie som det inte ska vara omöjligt att slippa nerflyttning från.

Med en bred spelartrupp och inga skador ser ledningen den nya säsongen an med tillförsikt.

- Jo, vi är nöjda med hur läget ser ut och har bra koll på spelarna. Eventuellt kan det bli vissa omstruktureringar, men det tar vi senare, säger Andreas och ser hemlighetsfull ut.

 

 

 

 

2001-11-26

 

Medvind för Stojan BK

 

Stojan BK fortsätter att bara vinna och vinna. Efter tio omgångar i serien har de maximala 30 poäng. Supporterklubben är uppe i över 1000 medlemmar och utbyggnaden av 1X2 Herrejävvlar stadium till 20 000 platser har visat sig vara helt rätt satsning med fullsatt flera gånger. Satsningen på klubbens juniorverksamhet har givit bra utdelning i form av ett gäng nya förmågor.

- Just nu känns det fantastiskt roligt, säger klubbens ägare Andreas Boozon, just hemkommen från sin bröllopsresa till Dominikanska Republiken.

- Nu kan tamejfan ingenting gå fel, säger klubbens tränare Lars Graning. Enda problemet just nu är två segdragna skador på Eliseo Campos och Ivan Carlgård, men vi har ett starkt lag med bra reserver att sätta in istället så det ska nog lösa sig. Vi räknar dessutom med att Ivan ska vara tillbaks till den avgörande matchen mot Barcelona FC om två veckor.

 

 

 

 

2001-10-07

 

Serieledning kompenserar cupförlust

 

Utslagna ur cupen i andra omgången, men i klar serieledning efter tre omgångar.

Stojan BK åkte ur cupen i andra omgången efter en ganska jämn match mot division 4-laget Kannibalfest.

Däremot leder Stojan serien efter tre omgångar med 9 poäng, därefter ligger fyra lag på 6 poäng. Nästa vecka möter man dessutom bottenlaget Clarissimo FF, vilket borgar för fortsatt serieledning.

- Vi ser framtiden an med tillförsikt, säger Stojans manager Andreas Boozon.

 

 

 

 

2001-09-24

 

Smakstart för Stojan BK i serien

 

0 - 8 på bortaplan. Smaka på det. Det drömreslutatet fick Stojan BK i sin första seriematch, mot bottenlaget Bolton FC.

Fullständig utklassning. Det är enda sättet att beskriva det på. Hemmalaget Bolton FC vimsade runt och hade inte ens fullt lag.

Stojan däremot spelade en mycket bra match. Bland annat gjorde Stojans nyinköpta anfallare Niclas Göransson, som spelade sin första match för laget, ett Hattrick. Han lyckades faktiskt dessutom peta in ett mål till och leder därmed skytteligan efter första omgången på fyra mål.

Leder gör även Stojan BK som helhet. Med målskillnaden 8-0 ligger Stojan BK i topp, precis där dom hör hemma. Den här säsongen vore det väl ändå själva den...

 

 

 

 

2001-09-19

 

Stojan BK klara för cupens andra omgång

 

Nästa vecka är det folkfest på 1X2 Herrejävvlar stadium. Genom att besegra Leksingarna på bortaplan är Stojan BK klara för cupens andra omgång, hemmamatch mot division 4-laget Kannibalfest.

- Vi visste att det skulle löna sig att bygga ut stadion lagom till säsongsstart och cupen, säger klubbens ägare Andreas Boozon. Med plats för 20 000 personer så lär det kunna bli en riktig folkfest.

Tillgivenheterna startar redan på eftermiddagen med officiell invigning, blåsorkester, uppvisningar och tävlingar för hela familjen.

Dagen till ära så bjuder klubben alla barn på sockervadd, och clownen Råland McDåland underhåller i mini-tivolit utanför stadion.

- Det kommer att bli fantastiskt roligt, säger tränaren Lars Graning. Nya fräscha stolar och nypreparerat gräs. Inga skador i laget, som är laddat till etthundra procent, så folkfesten kan nog fortsätta en bra bit in på natten. Vi är inställda på att ge hemmapubliken det dom vill ha, genom att ge Kannibalfest en tuff match.

Undras vem som kommer att äta vem? 

 

 

 

 

2001-09-17

 

Festligheterna avlöser varandra

 

Nu är det fest på 1X2 Herrejävvlar stadium! Knappt har man hunnit städa upp i klubbhuset efter den fantastiska födelsedagsfesten i helgen innan det är dags för nyinvigning av 1X2 Herrejävvlar stadium som slår upp portarna och visar sina 20 000 platser.

Det hurrades och sjöngs länge i lördags natt när spelarna och klubbledningen hade samlats i klubbhuset för att vaka in födelsedagen för alla spelarna, som liksom genom ett trollspö fyller år samtidigt. Det var en hejdundrande fest som satte sina spår:

- Ja, jag är helt slut efteråt, ler Anders Erstedt, en av klubbens äldre spelare som inte riktigt hängde med på måndagmorgonens träning.

Imorgon är det dessutom dags för visning av Stojan BKs nyutbyggda stadion, som ökat från 13 500 platser till 20 000 platser.

Det kommer däremot inte att bli match förrän nästa vecka, eftersom båda matcherna den här veckan går på bortaplan.

 

 

 

 

2001-09-13

 

Träningsmatchen inleddes med tyst minut

 

Onsdagens träningsmatch mot The Mighty Rix inleddes med en tyst minut för att hedra de drabbade i katastrofen i New York i tisdags.

Stojan BKs ägare Andreas Boozon sade några ord innan den tysta minuten. Laget spelade sedan matchen i helsvart  för att visa sitt deltagande med de drabbade.

 

 

 

 

2001-09-09

 

Fenomenale Ivan ny i försvaret!

 

Stojan BKs medvetna satsning på ungdomsverksamheten börjar ge frukt. Senaste tillskottet är den fenomenale backen Ivan Carlgård med ett marknadsvärde på 3 miljoner!

Nu i helgen så fick junioren Ivan Carlgård, 18, provspela för a-laget. Snacka om lyckad provspelning! Han går direkt in som förstaback i mittförsvaret och är den mest lovande talangen i Stojans historia.

Obekräftade rykten gör gällande att det var ägarens fästmö som fick upp ögonen för den talangfulle junioren och övertalade klubbledningen att låta honom få provspela. Ett beslut som visade sig vara helt riktigt.

- Han är faktiskt den bästa spelare Stojan BK har haft, säger tränaren Lars Graning.

 

 

 

 

2001-09-09

 

Utbyggnad av 1X2 Herrejävvlar Stadium

 

Styrelsen för Stojan BK har beslutat om utbyggnad av 1X2 Herrejävvlar Stadium från dagens 13500 platser till 20000 platser.

- Det ligger helt rätt i tiden, säger klubbens manager Andreas Boozon. Vi har haft fullsatt på flera av matcherna under säsongen, och nu i säsongsuppehållet gäller det att passa på.

Det är ståplatser och sittplatser utan tak som byggs ut. Platser under tak och VIP-platser fanns tillräckligt sedan föra utbyggnaden.

- Dessutom har vi nu ett bra cash flow och utbyggnaden kan därför ske utan att vi hamnar minus i kassan, säger Andreas med illa dold förtjusning.

 

 

 

 

2001-08-06

 

Stojan fortsätter spelarhandeln

 

Stojan BK köper och säljer spelare som aldrig förr. Sakta men säkert bygger laget upp en spelartrupp som ska räcka för spel i de högre divisionerna.

- Det är rätt läge nu, säger klubbens manager Andreas Boozon. Vi måste sälja en del spelare som inte håller måttet för att ha råd med löner till de nya spelare vi köper in. Visst känns det smärtsamt att sälja gamla trotjänare, men de flesta av dem är medvetna om att de inte platsar nu när vi medvetet satsar mot division 4.

Följande spelare har köpts in de senaste veckorna:

Peter Stensson, 27, en stabil back som för övrigt är yttern Per Stenssons äldre bror.

Två yttrar, Per Carlstad, 29, och Eric Drakflod, 27. Båda är mycket duktiga och går direkt in som ordinarie yttrar.

Dessutom köpte klubben idag in Thomas Hartander, 21, eller "Hartassen" som han populärt kallas. Thomas är en skicklig försvarare och dessutom en otroligt omtyckt spelare. Förmodligen en framtida lagkapten, eftersom han direkt vunnit spelartruppens hjärta.

 

 

 

 

2001-08-05

 

Fortfarande hopp om division 4?

 

I och med senaste omgången gick Stojan BK upp på andra plats i serien, och fortfarande finns en minimal chans att gå upp i division 4.

Stojan BK vann lätt hemmamatchen mot Sune Rollers med 6-0.

Tabelltvåan Fabk spelade oavgjort mot Rikards FL, ett resultat som inte förvånade och som resulterade i att Stojan BK gled upp på andraplatsen.

Helgens stora skräll är dock serieledarna Liverpools oavgjort mot tabelljumbon Partizan Tirana! Detta innebär att Stojan BK fortfarande har en chans att ta sig upp i division 4.

- Om vi vinner våra återstående matcher räcker det med att Liverpool spelar två oavgjorda så blir det målskillnad som avgör, säger tränare Lars Graning.

Stojan laddar om och plötsligt har resten av säsongen blivit mycket mer intressant...

 

 

 

 

2001-07-30

 

Hoppet om division 4 grusades

 

Trots att Stojan BK hade toppat laget och spelade sin bästa match någonsin, lyckades man ändå inte rå på Liverpool KK i söndagens avgörande match.

- Nu blir det mycket svårt att ta sig upp i serieledning och ha en chans på division 4, säger en besviken Lars Graning. Grabbarna spelade makalöst fantastiskt, men Liverpool KK var för bra helt enkelt.

I och med helgens omgång halkar Stojan ner på en tredjeplats, eftersom Fabk trots samma poäng som Stojan har bättre målskillnad..

- Men det vore fasen om vi inte skulle greja en andraplats åtminstone. Nu tar vi det lugnt de närmaste veckorna och konsiloderar truppen, så satsar vi på att vinna hemmamatchen mot Fabk och därmed gå upp på andra plats.

Resten av säsongen kommer i övrigt att ägnas åt att bygga upp laget inför nästa säsong.

- Vi har köpt in en massa spelare nu, så vi måste sanera ekonomin lite och bygga på befintliga spelare. En del kontrakt går ju ut nu också, så vi kommer nog att banta spelartruppen som idag är mycket stor, säger klubbens manager Andreas Boozon.

 

 

 

 

2001-07-26

 

Supporterklubben uppe i 900 medlemmar

 

Stojan BKs supporterklubb har nu ökat i storlek till exakt 900 betalande medlemmar, meddelar klubbens ordförande 

- Det är mycket glädjande att supporterklubben har så många medlemmar, säger Stojan BKs ägare Andreas Boozon. Vi är mycket stolta över våra supportrar, dom sköter sig exemplariskt och är dessutom ett jättebra stöd för spelarna vid varje match. Vi har minst en buss fullsatt med supportar som följer oss till varje bortamatch.

Till helgens viktiga bortamatch har supporterklubben varit tvungen att boka inte mindre än tre bussar, så det blir en massiv hejaklack som ska lyfta fram spelarna till seger.

 

 

 

 

2001-07-25

 

Seger på förlängning i träningsmatch

 

Ingen promenadseger, men ändå stabilt och inga skador. Det bådar gott inför den viktiga matchen på söndag.

- Resultatet 2-1 efter förlängning är ju inte så mycket att skryta med, men det var ju mot ett lag från division 4 och vi har låtit nyckelspelarna vila för att inte få några skador, säger Lars Graning.

Däremot tillägger han med ett snett leende att Tallens IF kanske inte riktigt tog träningsmatchen på allvar:

- Då hade de nog inte låtit min vördade tränarkollega Rob gå in som forward. Nog för att han har svårslagen rutin, men en 48-åring som inte spelat fotboll på länge blir lätt uppsnurrad av våra pigga ungdomar.

Truppen ser oförskämt fräsch ut och kommer garanterat att ge Liverpool KK en hård match på söndag.

Eliseo Campos första insats i Stojan var inte så övertygande, men han lovar komma igen så fort formen kommer tillbaks.

 

 

 

 

2001-07-25

 

Ny mexikan i Stojan BK

 

Det har känts lite tomt i Stojan sedan Francisco Trujillo slutade. För att råda bot på detta har klubben köpt in Eliseo Campos, en mycket duktig mittfältare från Mexico.

Eliseo spelade förut i Ragrats United, men var lite missnöjd eftersom han aldrig fick spela. Han var därför inte särskilt svårövertalad när han värvades av Stojan BK, som såg sin chans till ett fynd eftersom marknadsvärdet på Eliseo var relativt lågt på grund av att han mest nött bänken i Ragrats.

- Vi ser det som en bra långsiktig satsning, säger Stojans tränare Lars Graning. Eliseo är grymt duktig speluppläggare och trots att han är ganska kort så är han en grymt duktig nickspelare. Han hoppar hur högt som helst. Det ska bli spännande att se vad han kan prestera när han kommit i form rejält.

Lars planerar att sätta in Eliseo redan i kvällens träningsmatch mot Tallens IF för att låta honom känna på hur det är att spela i laget.

Stojans spelare är väldigt glada över att åter ha fått en mexikan i laget.

- Han är en glad prick och det ska bli väldigt trevligt att spela med honom, säger "Dussas" Kullenell. Jag ser fram emot några smöriga nickinlägg...

Eliseo själv är lycklig över att ha fått komma till en klubb där han blivit garanterad att inte bara nöta på bänken. Han berättar på engelska att hans kontrakt garanterar honom en match i veckan så länge han inte är skadad. Han känner sig dessutom mycket välkomnad av lagkamraterna som redan lärt honom lite svenska.

- Micket glad spela Stojan, säger Eliseo och ler med hela ansiktet innan han springer ut på planen för att värma upp inför kvällens match.

 

 

 

 

2001-07-22

 

Två lugna matcher bådar gott inför ödesmatch

 

Utan större ansträngning har Stojan BK de senaste två helgerna slagit Partizan Tirana på såväl bortaplan som hemmaplan.

Läget har varit lite spänt inför dessa två matcher eftersom Partizan Tirana just fått ny manager och ingen därför riktigt vetat vad de kan prestera.

- Efter att ha slagit dem på bortaplan tog vi det lugnt när de kom hit till 1X2 Herrejävvlar stadium. Vi laddar upp inför den viktiga matchen nästa söndag, säger Stojans tränare Lars Graning.

Nästa söndag spelar Stojan återigen mot serieledarna Liverpool KK, denna gång en bortamatch.

- Denna match är otroligt viktig för oss, säger Lars Graning. Vinner vi den har vi stor chans på serieseger, förlorar vi den ligger vi risigt till. Nu hade dom ju tur på vår hemmaplan får två veckor sedan, men sedan dess har vi tränat för att nå formtoppen till nästa match och dessutom har vi ju både fått tilbaks några skadade spelare och gjort några strategiska köp. Alla är otroligt taggade att göra sitt bästa, så Liverpoool får nog se upp...

 

 

 

 

2001-07-19

 

Stojan köper back värd 1 miljon

 

Stojan BK köpte tidigt i morse ytterligare en ny back, med ett marknadsvärde på drygt en miljon. Han heter Thomas Torman, är 26 år gammal, har tidigare spelat i JUVE och kommer senast från Ac Elks United.

Tränaren Lars Graning kommenterar köpet så här:

- Jo, ledningen tyckte vi behövde förstärka backlinjen lite. Själv anser jag att om man bara spelar tillräckligt offensivt så behöver man inte så stark backlinje, men det är klart, det gäller ju att satsa inför framtiden också.

Klubbens ägare Andreas Boozon som satt med vid förhandlingsbordet säger:

- Vi är mycket nöjda med köpet. Thomas kommer i första hand att jobba som ytterback för att bredda backlinjen lite. Vår nya målvakt Niklas Stjärnblad kan behöva lite hjälp mot dom tuffare lagen innan han fått upp rutinen. Dessutom innebär detta att vi kan göra vissa andra taktiska utbyten, vi har en del spelare som uttryckt intresse för andra klubbar.

Vi återkommer med nyheter så fort något händer.

 

 

 

 

2001-07-18

 

Stojan köper mittfältare värd 1,7 miljoner

 

Stojan BK har i morse avslutat en affär där man köpt en ny speluppläggare värd 1,7 miljoner. Spelaren heter Björn Svensson, är 26 år och kommer närmast från BK Urstark.

Tanken är att Björn ska ersätta Peter Håkansson som innermittfältare. Peter, som har hunnit bli 33 år, känner att det är skönt att slippa bära huvudansvaret för mittfältet.

Tränaren Lars Graning gör ingen hemlighet av att det finns strategiska skäl till att köpet sker just nu:

- Med Peter långtidsskadad måste vi ha en skicklig speluppläggare i den viktiga matchen mot Liverpool KK nästa söndag. I och med att köpet sker nu har vi möjlighet att låta Björn komma in i laget under två träningsmatcher och i matchen mot Partizan Tirana nu på söndag.

Det har också skett andra förändringar i laguppställningen. Som meddelats tidigare har nu Björn Berntsson, lagets tredjemålvakt, bytt klubb.

Samma sak gäller för backen Francisco Trujillo, som såldes till Team Rebecca.

 

 

 

2001-07-14

Stojan köper back
värd 1,6 miljoner

Stojan BK har förstärkt sin backlinje med en ny back, Stefan Hörström, en 24-åring värd 1,6 miljoner.

Stefan Hörström kommer i första hand att ersätta Francisco Trujillo, som börjat titta sig om efter en annan klubb.

 

 

 

 

2001-07-13

Gunnar Gustavsson gick för nästan en halv miljon

Gunnar Gustavsson, en av Stojan BKs juniorer, har gått till klubben Svensas Pojkar. Transfersumman var 450 000 kr.

Gunnar gick direkt från juniorverksamheten till blekingeklubben för en av de högsta summor Stojan BK någonsin sålt en spelare för.

- Vi är mycket nöjda, säger klubbens ägare Andreas Boozon. Gunnar ville flytta ner till Blekinge och vi förde diskussioner med Svensas Pojkar och alla var till slut överens. Pengarna innebär ett bra tillskott i kassan som kommer väl till pass.

 

 

 

 

2001-07-11

Många skadade inför söndagens match

Stojan BK har fyra nyckelspelare skadade inför söndagens match. Samtidigt har motståndarna, bottenlaget Yugoslavia, köpts upp, vilket innebär att läget är osäkert.

Mellan de två viktiga matcherna mot Liverpool KK skulle Stojan få två enkla matcher mot bottenlaget Yugoslavia, som inte satt ett enda mål hittills på säsongen.

Förra veckan blev de dock uppköpta, och bytte namn till Partizan Tirana samtidigt som det förekommit ändringar i spelartruppen. Detta, i kombination med att Stojan har fyra nyckelspelare skadade inför söndagens match, gör att läget känns något osäkert.

Lars Graning kommenterar läget:

- Ja, med både Håkan (Ljung, reds anm), Paul H (Nilsson), Peter (Håkansson) och Johan (Persson) skadade känns det inte lika stabilt som vanligt. Desutom blev ju Henke (Jonsson) nedsparkad i matchen mot Liverpool, och kan inte spela hundra procent på grund av lätta smärtor i vaden. Det här är dock ett ypperligt tillfälle att pröva B-laget lite i skarpa situationer, och jag hyser ingen oro inför söndagens match mot Partizan Tirana.

 

 

 

 

2001-07-08

Viktig hemmamatch slutade i fiasko

Söndagens viktiga match mot Liverpool KK slutade i ett rejält magplask.

Både Stojan och Liverpool låg på full pott, 15 poäng, efter fem matcher spelade av säsongen. När så Stojan på hemmaplan skulle möta Liverpool var allt uppgjort för succé. Laget hade laddat upp och var tända till max, 1X2 Herrejävvlar stadion var fullsatt till sista plats och stämningen var trots hällande regn på topp.

Efter en avvaktande inledning tog Stojan ledningen genom en vackert slagen frispark av "Dussas" Kullenell. Sedan var det slut på det roliga.

Liverpool gjorde två mål inom loppet av en minut precis innan paus, och trots möjlighet att peppa i pausen var det som om luften gått ur Stojan.

Liverpool vann matchen med förödmjukande 1-6, och vi sökte tränaren Lars Graning för en kommentar.

- Mycket tråkigt att det gick så här dåligt på hemmaplan, men vi kommer igen på bortaplan om tre veckor. Då har vi Håkan och Paul friska också, så då lär vi bli svårslagna. Räkna inte bort oss än, det är mycket kvar av säsongen, säger Lars Graning.

 

  

 

 

2001-07-01

Niklas klar för a-laget!

Ett av klubbens mest lovande juniorer, Niklas Stjärnblad, har tagit det stora steget från junior till senior.

Trots att han är blott 17 år är Niklas redan en enastående målvakt. Tränaren Lars Graning har därför beslutat att han ska hoppa direkt in i a-laget och ersätta Hans Forsblom i som ordinarie målvakt.

Hans, som hållit nollan hittills den här säsongen (fem matcher i rad!), säger att det passar honom bra att trappa ner lite.

- Det känns skönt att trappa ner lite och lämna över ansvaret till Niklas, som är en riktig klippa i målet. Han har ett stort självförtroende och är dessutom en genomsympatisk kille. Läget kunde inte vara bättre heller, nu när barnet har kommit, säger Hans som just blivit pappa för första gången.

Hans kommer att fortsätta som andramålvakt.  Vad som händer med Björn Berntsson, klubbens tidigare andramålvakt, är oklart. Rykten cirkulerar om att han ska byta klubb, men det vill han inte kommentera.

- Förhandlingar pågår, men jag vill inte säga något förrän det är helt klart, säger Björn.

 Lars Graning vill inte heller kommentera ryktena om att klubben skulle ha blivit erbjuden drygt 1,8 miljoner för Niklas.

- Någon försäljning har aldrig varit aktuell. Niklas stannar kvar i klubben, säger Lars.

Det tackar vi särskilt för.