Uppdaterad
2003-04-08
07:25

Klubben

Stojan BK grundades 2001 av klubbens manager Andreas Boozon. Laget började sin bana i division 5 och spelar nu i division 3. Målsättningen är att vinna serien och ta sig upp i nästa division. Det kommer att förbli lagets målsättning ända tills man når Allsvenskan. Då kommer målet bara att vara att vinna serien.

För att ta sig dit har klubben naturligtvis en skicklig spelartrupp, men man har också en ledningsgrupp och ett antal övriga funktionärer som får klubben att fungera. Nedan presenteras lite information om dessa viktiga kuggar i det maskineri som är Stojan BK.

Ägare och manager

Andreas Boozon

Redan som 34-åring ägare till ett fotbollslag. Ingen större sportfåne, men en fanatisk Hattrickare som lägger ner ett antal timmar i veckan på sitt lag.

Strateg, expert och legend

Stojan Ibrahimovic

Stojan BKs grundare och ledstjärna. Kommentar överflödig.

Tränare

Skiftande

Just nu letar klubben med ljus och lykta efter en riktigt bra tränare. Svennis var på tal, men gick bort efter trasslet med Ulrika. Det testas och bytes friskt just nu, men man räknar med att vara klar tills nästa säsong börjar.

Hjälptränare

Bob "Houghton" Lindeman

Bob kommer direkt från England och har jobbat för Stojan BK sedan våren 2001. Tycker att det viktigaste är att springa fort och spela boll. Använder sig ibland av okonventionella träningsmetoder och kör gärna med vad han kallar "det runda rummets taktik".

Målvaktstränare

DeTomaso Ravioli

DeTomaso är handplockad från Sicilien och har en mycket brokig bakgrund. Han har jobbat både som fotbollsmålvakt, målvaktstränare, racerförare och kock. Dessutom huvudägare i familjeföretaget Testa del Cavallo.

Idrottspsykologer

Sigge Fröjd

Sigge har lång erfarenhet som psykoterapeut och är fantastisk på att få varje spelare att hitta det där lilla extra som gör att det går att ge 110% i varje match.

Kalle Ljung

Stojans andra psykolog Kalle jobbar mer med gruppen som helhet och är duktig på att få laget att jobba mot samma mål.

Presstalesmän

Magnus Bengtsson

Klubbens PR-sekreterare Magnus sköter kommunikationen med press, radio och TV. Jobbade tidigare som sportreporter på lokaltidningen och har därför kontakter i de rätta kretsarna.

Jon Fredriksson

Jon är sponsorsansvarig och ansvarar som sådan för aktiviteter både för befintliga och blivande sponsorer. Han har ett förflutet som framgångsrik säljare på ett IT-företag. Spelade fotboll som liten, men lade av när han insåg att han aldrig skulle nå toppen.

Ekonom

Eftersom Stojan BK inte har någon som kan räkna ut om dom har råd att anställa en ekonom eller inte, så tar dom det säkra före det osäkra och låter bli.

Massör

Anders Berglund

Medan andra lag anställer schnygga massöser från Lisas massageinstitut kör Stojan hårt med en riktig muskelknådare. Anders har tidigare jobbat som bagare och har därigenom skaffat sig järnhårda nypor.

Läkare

Dr Drake Ramoray

Fantastiskt duktig läkare som ursprungligen kommer från USA. Drake har tidigare jobbat som läkare åt ett amerikanskt fotbollslag och förstår inte riktigt hur Stojans grabbar kan våga gå ut på plan med så lite skydd.

Webb-disajner

Ville Grindar

En ung kille som jobbar ideellt för klubben. Snor hejdlöst idéer från andra och gör om dom så alla tror att det är hans egna idéer.